Hungarian English French German Russian Spanish
 KalitaKft.
Poliészter és epoxi műgyanták, szilikon gumi és poliruetán anyagok
×
 x 

A kosár üres
A kosár üres
Letölthető dokumentumok
Műszaki adatlap_ titándioxid.pdf_1

Biztonsági adalap_ titándioxid.pdf_1

Titándioxid (Tronox CR-828) (TiO2 rutil)

A titán-dioxid – TiO2, a leggyakoribb fehér színezék
Array
1.317 Ft
Válasszon
Leírás

A TiO2 „onyx” és „solid surface” termékek egyik legfőbb töltőanyaga, amely fehér színezékként is használható.

A titán-dioxid – TiO2, a leggyakoribb fehér színezék. Már kis mennyiségben is igen nagy a fedőképessége. A többi színezéket pasztell árnyalatúvá teszi.

A titán-dioxid (másnéven titán(IV)-oxid, vegyjele TiO2) megjelenését tekintve egy fehér, finomszemcséjű por, mely a természetben rutil vagy anasztáz ásványok formájában található meg.

A legfontosabb alkalmazási területek a festékek és lakkok, valamint a papír és a műanyagok gyártása, amelyek a világ titán-dioxid-fogyasztásának mintegy 80%-át teszik ki. Az egyéb pigmentalkalmazások, mint például a nyomdafestékek, a gumi, a kozmetikai termékek és az élelmiszerek további 8%-ot tesznek ki. A fennmaradó részt egyéb alkalmazásokban használják fel, például műszaki tiszta titán, üveg és üvegkerámia, elektromos kerámia, fémpatinák, katalizátorok, elektromos vezetők és kémiai intermedierek előállítására.

A titán-dioxid közkedvelt festékösszetevő, a becslések szerint az összes kereskedelmi festék 2/3-ában megtalálható.

Kozmetikai felhasználását illetően kis mennyiségben sűrítő, átlátszatlanná tevő segédanyagként alkalmazzák, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédő szerepét tölti be napvédő krém formájában, hiszen a titán-dioxid kiszűri a káros UV sugarakat is.

0,5kg - 1db 1L vödör
1 kg - 2 db 1l vödör

Információk

Sütikezelés