Hungarian English French German Russian Spanish
 KalitaKft.
Poliészter és epoxi műgyanták, szilikon gumi és poliruetán anyagok
×
 x 

A kosár üres
A kosár üres
Letölthető dokumentumok
Technikai adatlap és leírás

Biztonsági adatlap SR 5550 _product

Biztonsági adatlap - EP 235 PMXIP epoxi hígító

Biztonsági adatlap SR 5502

Biztonsági adatlap SR 5503

Biztonsági adatlap SR 5505

SR 5550 Epoxi fa impregnáló

0,5kg+0,15kg+0,3 l-es epoxi gyanta rendszer.
Array
6.916 Ft
Válasszon
Leírás

SR 5550 faimpregnáló epoxi gyanta

Ennek a terméknek a kosárba helyezésével, 3 alapanyaghoz jut hozzá, melyek megfelelő felhasználásával a keverék mélyen beivódik a fa pórusaiba, ezzel fokozva a laminátunk, ragasztásunk kötését fa felületünkhöz.

1 liter - fa felület beeresztésére szolgáló - gyanta keverék 3 összetevőből áll: 500 gr SR 5550 gyanta + 150 gr SD 550x térhálósító + ~300 gr EP 235  PMXIP Epoxi hígító(vagy EP 217 hígító).

 Az SR 5550 epoxi rendszer kimondottan vízi járművek, tengeri kompozit hajók építéséhez alkalmazható ragasztóként, laminálásra, és fából készült hajók és egyéb fa termékek esetén a fatest megvédésére. Minden fatípushoz kiválóan tapad. A rendszer általunk forgalmazott 3 fajta térhálósítójával a munkavégzési idő jól szabályozható.Optimálisan kis viszkozitású és nem hajlamos a kristályosodásra. Kiváló kötést biztosít a fához abban az esetben is, ha különböző erősítő anyagokkal (üveg-,vagy a szénszövettel) szeretnénk megerősíteni azt.

Felület előkészítés:

A fának száraznak kell lennie, csiszolás után ne feledkezzünk meg a portalanításról.

Az epoxi gyanta adhéziós kötése egy csiszolt felület esetében mindig jobb, mint egy csiszolatlannál.

Tehát:

  1. Zsírtalanítsuk a felületet
  2. Csiszoljuk meg a felületet
  3. Távolítsuk el a port a felületről


Dolgozzunk csökkenő hőmérsékleten. Pl. kezdjük a laminálást délben és fejezzük be késő délután, mivel amikor a fa meleg és száraz, a benne lévő levegő kitágul, és kifelé áramlik (gáztalanítás). Tehát ha akkor laminálunk rá, amikor a legkevesebb a levegő benne (leg melegebb), akkor lehűlésekor a gyantát magába szívja a fa.
Tanács: Először keverjük össze a gyantát a térhálósítóval, majd várjunk 25°C-on 5 percet, vagy 15°C-on 10-15 percet, mielőtt hígítanánk. A hígítást a következő határok között a szükséges mértékben változtathatjuk:

SR 5550 / SD 550x keverék                            1 térfogatrészhez

EP 235  PMXIP Epoxi hígító (vagy EP 217)    0,1-0,5 térfogatrész

Alaposan keverjük össze a gyantarendszert a hígítóval (3 percen keresztül). Nedvesítsük be vele a felületet egy vékony réteggel. A hígító gyorsan (15-30 perc) elpárolog.
Ajánlott a következő szerszámok használata: rövid szőrű henger, ecset.
Várjunk fél órát mielőtt a lamináláshoz, vagy a ragasztáshoz hozzákezdenénk.

Amennyiben Ön úgy dönt, hogy sem ragasztani, sem erősíteni nem kívánja, a fát, csak magas fényű, UV sugárzásnak ellenálló felületet szeretne, akkor az impregnáló használata után - mielőtt az még tökéletesen kikeményedne - vékonyan kenje át a záró réteggel.

Laminálás, ragasztás, kittelés előtt ajánlatos használni. Edény idő 100 gr bekevert gyanta esetén 45-70 perc 20°C-on (a választott térhálósítótól és a hígító mennyiségétől függően). Kiadósság: kb 2-2,5 m2-re elegendő.

Információk

Sütikezelés